Pages







SWISSROLL PANDAN EKONOMI
Bahan-bahan: 3 biji Telur - Gred A 50g Gula Kaster 15g Ovelette 50g tepung Kek 1 sk Baking Powder 1 sk pandan paste 1 sk perwarna hijau 50g Minyak jagung/Masak Filling: 150gm Non Dairy Whipping Cream (putar sehingga kental) Cara Membuatnya: - satukan kesemua bahan KECUALI minyak ke dalam mangkuk adunan. - Putar sehingga menjadi kembang dan gebu. warna bertukar menjadi hijau pucat. - Bila adunan dah kembang. masukkan minyak. putar sebentar sehingga minyak sebati. - Kemudian kaup balik adunan sehingga bergaul rata. - Tuang ke dalam loyang 10 x 10 yang telah di alas kertas minyak. - Bakar suhu 170' selama 25-30 minit mengikut kepanasan oven masing-masing. - Bila dah masak.. sejukkan kek. - Letak topping dan gulung. sejukkan sebelum di potong.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...