SWISSROLL PANDAN EKONOMI
BY: Nina mahdar
Bahan-bahan:
3 biji Telur - Gred A
50g Gula Kaster
15g Ovelette
50g tepung Kek
1 sk Baking Powder
1 sk pandan paste
1 sk perwarna hijau
50g Minyak jagung/Masak
Filling:
150gm Non Dairy Whipping Cream
(putar sehingga kental)
Cara Membuatnya:
- satukan kesemua bahan KECUALI minyak ke dalam mangkuk adunan.
- Putar sehingga menjadi kembang dan gebu. warna bertukar menjadi hijau pucat.
- Bila adunan dah kembang. masukkan minyak. putar sebentar sehingga minyak sebati.
- Kemudian kaup balik adunan sehingga bergaul rata.
- Tuang ke dalam loyang 10 x 10 yang telah di alas kertas minyak.
- Bakar suhu 170' selama 25-30 minit mengikut kepanasan oven masing-masing.
- Bila dah masak.. sejukkan kek.
- Letak topping dan gulung. sejukkan sebelum di potong.
No comments:
Post a Comment